2020-07-23 12:20:28• hírek • közlemény

Már közel 500 páciens gyógyulását segítette elő az urológiai osztály számára vásárolt készülék

2019 októberében a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a Helyi Tanács egy 300 ezer lej értékű Holmium lézer készülék vásárlásával támogatta a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház urológiai osztályát. Az eszköz a húgyúti és vesekövek minimálisan invazív eltávolítását teszi lehetővé, és az első évben közel ötszáz beteg gyógyulását segítette elő - derül ki a hivatal legfrissebb közleményéből.

A lézer készülék megvásárlása előtt a szatmári betegek csak Kolozsváron, vagy Nagyváradon kaphattak ilyen jellegű kezelést, a magánkórházakban pedig 1.000 és 2.500 euró közötti összegbe került a gyógyítás. „Számításaink szerint évente 300-400 beteg kezelése esetén használható a készülék, amelynek köszönhetően az egészségi problémákkal küszködők nem kell felesleges utazásokat megtenniük, hanem helyben gyógyíthatóak” - mondta el Kereskényi Gábor polgármester.


„Annak ellenére, hogy nem a polgármesteri hivatal a megyei kórház fenntartója, minden évben jelentős összeggel támogatjuk az intézményt, hiszen a szatmáriak egészsége a legfontosabb számunkra. Ebben az évben a COVID-19 vírus tesztelésére alkalmas szerkezetet vásároltunk, aminek köszönhetően megduplázódott a napi tesztelések száma" - tette hozzá a városvezető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: